Objectius i introducció.
Tenim 3 mostres de 3 dissolucions diferents. Sabem que una dissolució conté sucre, altra edulcorant(bàsicament sacarina) i altra mel, i necessitem saber quina es cada. Per a això, busquem informació teòrica per a vore els components de cada substància i així saber com detectarla. Veiem que el sucre, conté sacarosa, que es no reductora, i aleshores pensem que al fer la prova per a saber si es reductor o no, donarà negatiu, al igual que el edulcorant, que al conté sacarina i es no reductora. Per altra banda, la mel, que conté en grans proporcions fructosa i glucosa, ens donarà positiu perque aquestos dos monosacàrids son reductors.
Material
- 5 tubs d'assaig
- Fehling A i fehling B
- Pipetes
- Aigua destil·lada
- Olla per a calfar al bany maria
- Gradeta
- Peres de 3 vies
Procediment i resultats
Agafem 3 tubs d'assaig i fiquem una mostra de cada dissolució en cada una d'elles (3mL), i un control negatiu, que serà aigua destil·lada. Fiquem a cada mostra 1mL de fehling A i B i ho calfem al bany maria durant 1 minut. Hi haurà un que canviarà de color. Aquest, serà la mel, ja que ha donat positiu, perquè te fructosa i glucosa, i els monosacarids es trenquen.
Ara, tenim 2 dissolucions per identificar. Els fiquem en 2 tubs d'assaig nous, deixant el control d'aigua, i ara li afegim àcid clorhidric (10 gotes) i els calfem durant 10 minuts. Fiquem fehling a cada tub després de calfar, i el que done positiu, serà el sucre, perquè conté sacarosa i s'ha hidrolitzat. L'altre serà la sacarina.
No hay comentarios:
Publicar un comentario